Golfbaan de Lage Mors

De Lage Mors is laagdrempelig, er heerst een sfeer die wordt gekenmerkt door de Twentse gemoedelijkheid.

Golfbaan de Lage Mors

Zo organiseren wij het hele jaar door onderlinge wedstrijden, worden regellessen gegeven, wordt de handicap van onze leden bijgehouden, kennen we de golfbuddys, mentoren en marshals en worden er periodiek evenementen georganiseerd.

Golfbaan de lage Mors ligt in het landgoed Twickel. Het is de meest uitdagende baan in onze regio. De golfbaan grenst aan het Aparthotel Delden, het bekende familiehotel in Twente.

Zie ook:


Golfclub de Lage Mors

Golfclub de Lage Mors is een bij de NGF aangesloten golfvereniging die de B-status heeft verkregen. Deze vereniging verzorgt voor haar leden de GVB en handicap registratie, neemt GVB-examens af, organiseert wedstrijden en geeft een clubblad "Fore-You" uit.

Golfbaan en Golfclub zijn gescheiden organisaties welke natuurlijk nauw samenwerken. De Golfbaan en Golfclub kennen elk een eigen lidmaatschap.

Sinds 3 november 2005 bestaat de Golfclub de Lage Mors officieel als vereniging. Maar ook al vóór het officiële bestaan van de verenging was de er sprake van een activiteitencommissie die met grote regelmaat wedstrijden en toernooien organiseerde.

Het oprichten van een officiële, bij de NGF aangesloten vereniging is een extra impuls voor een bloeiend verenigingsleven.

Website golfclub

Golfclub de Lage Mors

Layout golfbaan

Direct om Aparthotel Delden ligt de 9 holes golfbaan "Golfbaan de Lage Mors". De baan is Par 70 (2 par-5’s, 4 par-4’s, 3 par-3's) en is voor de heren 4.738 meter lang. De baan is ontworpen door de architect Frank Pont en heeft de NGF B-status.

Layout de Lage Mors

De baan ligt in het mooie coulliselandschap van Twente. Omringd door oude houtwallen speelt de golfbaan met de waterloopjes, die echter zelden in het spel liggen (zie ook het artikel in Golf Weekly van april 2008). De holes met verschillende lengten en moeilijkheidsgraden bieden de beginnende maar ook de ervaren speler veel mogelijkheden om het golfspel te leren of aan te scherpen.

Downloads

De handicap-tabellen vindt u op de website van de Golfclub de Lage Mors

Plattegrond golfbaan


Buggys en handicarts

Golfclub de Lage Mors beschikt over 4 buggy's. Voor handicart-houders geldt een aangepast tarief

Indien u pashouder bent van de stichting Handicart kunt u deze tegen gereduceerd tarief huren. In dat geval spreken we niet van een buggy maar van een handicart.

  • Buggy: Electrische buggy die tegen standaartarief wordt verhuurd.
  • Handicart: Electrische buggy die tegen gereduceerd handicart-tarief wordt verhuurd.
Tarieven:
Buggys op de Lage Mors

Locker ruimte

Voor wie zijn trolley wil opslaan op de Lage Mors is er een locker ruimte beschikbaar

Locker ruimte golfbaan

Gofbaan de Lage Mors heeft een aantal lockers ter beschikking voor wie zijn golftas op de baan wil opslaan. U zorgt zelft voor uw eigen slot om de locker te sluiten.

  1. Standaard locker: : 60x60x120 cm (bxdxh)
  2. Grote locker: 60x80x120 cm (bxdxh, vooral geschikt voor electrische trolleys)

Prijs per jaar
Standaard locker € 70,00
Grote locker per jaar € 85,00

Het volgende is van toepassing:


Duurzaam beheer & GEO certificering

Goed omgaan met de wereld om ons heen met het oog op de toekomst. Onze golfbaan streeft naar het GEO certificaat.

Op weg naar een GEO certificaat: Duurzaamheid = inzet + tijd

Het besef breekt door dat er grenzen zijn aan de groei. Goed omgaan met de wereld om ons heen met het oog op de toekomst. Duurzaam dus. Onze golfbaan gaat daarin mee en streeft naar het GEO certificaat. In de nieuwsbrief van oktober 2017 heeft u daarover kunnen lezen.

In de afgelopen maanden zijn we als GEO-commissie druk bezig geweest te inventariseren wat de mogelijkheden, kansen en problemen zijn die daarbij komen kijken. Wat moeten we behouden, waar kan de natuur een handje worden geholpen, op welke wijze kunnen we de invloed van bemesting, bestrijdingsmiddelen en energieverbruik verminderen.

In de afgelopen maanden heeft de GEO-commissie o.a. voor het natuur-aspect planten en dieren op de golfbaan geïnventariseerd, geholpen door externe deskundigen. We hebben nu een beeld wat er vliegt, loopt, zwemt en groeit op de golfbaan en de directe omgeving.

GEO - Durzaam beheer