Nieuws van de Lage Mors

Nieuws

Hieronder vindt u een aantal nieuwsberichten van de Lage Mors. Verder wordt er gepubliceerd in de Fore You en de openbare facebook-pagina's van Golfbaan de Lage Mors en Golfclub de Lage Mors.

 


Ereleden

04-04-24

Het bestuur heeft tijdens de ALV Louis Rings en Albert Kleinenberg voorgedragen voor het erelidmaatschap van de club. Het bestuur is de heren zeer erkentelijk voor hun rol binnen de vereniging  en spreekt de wens uit dat hun inzet en activiteiten een inspiratie zullen zijn voor anderen bij het vervullen van hun werkzaamheden voor de club en voor de golfsport in het algemeen.

Louis is benoemd tot erelid als blijk van waardering voor de belangeloze inzet als voorzitter van de golfclub gedurende de periode 2006-2014. Na het voorzitterschap bleef Louis actief in verschillende functies zoals ook bij de organisatie van het OGK vorig jaar. Hij is vandaag de dag ook nog steeds actief in de marshalcommissie, onderhoud van de website en als vertrouwenspersoon van de club.
Hiermee levert Louis een belangrijke bijdrage aan het op de kaart zetten van de golfclub.

Albert is benoemd tot erelid als blijk van waardering voor zijn inzet als commissielid van de golfclub gedurende de periode 2010-2024. Vóór het voorzitterschap van de Regel & Handicapcommissie nam Albert al actief deel aan diverse commissies, en is hij vanaf 2020 lid van het bestuur. Ook onderhield hij het contact met de TOG, de golfclubs in de regio. Hiermee levert ook Albert een belangrijke bijdrage aan het op de kaart zetten van de golfclub.

Beide heren blijven nog steeds actief binnen de vereniging.

Michiel Faber


Overijsselse golf kampioenschappen

4 oktober 2023

Het zit er op; maanden van voorbereiding hebben geresulteerd in een onvergetelijke golfdag op Golfbaan de Lage Mors. Het weer werkte mee op deze zondag
en met de uitstekend geprepareerde baan en de juiste sfeer bij de deelnemers en de zorgzaamheid van de vrijwilligers kunnen we terugkijken op een
prima Overijssels Golfkampioenschap, waarvoor baan en club veel complimenten hebben ontvangen.

Zonder iemand tekort te doen willen we in het bizonder de 50 vrijwilligers bedanken; zonder hen zou een evenement als dit OGK niet te organiseren zijn. 

Ondanks dat we op onze eigen baan hebben gespeeld zijn we als team geen winnaar geworden, maar een 6e plaats, boven de Twentsche en Hooge Graven is de beste uitslag ooit.
Met dank aan Gerrit Hofmans, die een analyse heeft gemaakt van de scores tijdens de OGK op GcdLM in 2014 en 2023 (zie uitslag). De gemiddelde score in 2023 bedroeg 82 slagen voor de heren en 93 voor de dames, vrijwel identiek aan 2014. Afgezet tegen de individuele WHS is baanmanagement niet de sterkste kant van de deelnemers geweest.

De vlag is gestreken, opgevouwen en wordt binnenkort overhandigd aan GCZwolle, die de organisatie overneemt voor 2024.

Erik ten Hove
Secretariaat GCdLM
  


NGF competitieteams

07-04-2023

In het besloten deel van de website vind u het overzicht van de vier teams van onze golfclub De Lage Mors die meestrijden in de NGF competitie. Via de onderstaande link kunt u rechtstreeks naar de competitiesite van de NGF om alle uitslagen te zien.


Algemene Leden Vergadering 2024

04-04-2024

In het besloten deel van de website vind u onder het kopje ALV de stukkrn van de Algemene Leden Vergadering die 14 maart jongstleden is gehouden te Delden. Tevens vind u daar de diverse documenten die tijdens de ALV zijn besproken